☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Hz. Hatice (R.A) (2) S: Hz. Hatice'nin hayatı hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Sorularla islamiyet-7->CEVAP: Hz. Hatice Ramazan ayı ile ilgisi olanların ileri gelenlerin-dendir. Zira o hicretten üç yıl önce Ramazan ayının onuncu günü vefat etmiştir.


Hatice, mü'minlerin anasıdır. İslâm dinine ilk giren, dünya yüzün­deki insanlar arasında Hz. Peygamber'i ilk tasdik eden odur. Bu ne bü­yük öncülük ve ne büyük şereftir.


Hz. Hatice dünyada ve ahirette Peygamber'in eşidir. Peygamber onun sağlığında başkası ile evlenmemiştir.


Hatice de Peygamber'in vefalı eşi, onun tüm hukukuna riayet edip gözeten bir hayat arkadaşı ve her durumda ona ihlasla bağlanan bir yoldaşı olmuştur. Hayatı boyunca Peygamber'i sadık bir veziriymiş gi­bi desteklemiştir.


Hz. Hatice soylu bir aileden idi. İslâm'dan önce ona "temiz kadın" anlamında Tahire denirdi. Ayrıca halk ona "Kureyş kadınlarının hanı­mefendisi" der idi.


O yaratılıştan var olan bir özelliği ve berrak kişiliği ile Cenab-ı Hakkin Hz. Muhammed'i büyük bir görev için hazırlamakta olduğunu anladı. Bu sebeple onunla ilgilendi ve kendisi ile evlenmesi için ona haber gönderdi. O bunu cinsel bir arzu veya dünya malı elde etmek için değil, beklenmekte olan Peygamber'in en yakınında olmak arzusu ile istemiştir.


Hz. Allah Peygamberi'ne İslâmiyet'in ilk sıralarında namazı farz kıldığı zaman Hatice*de onunla birlikte gizlice namaz kılıyordu.


Cenab-ı Hak oğlu İbrahim dışında Peygamber'in zürriyetinin hep­sini Hatice'den dünyaya getirmek gibi bir ikramı Hatice'ye lütfetmiştir.


Hz. Peygamber'in Kasım, Abdullah, Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm ve Fatıma isimlerindeki çocukları hep Hatice'den dünyaya gelmiştir. Hz. Allah, Hatice'nin kızım sebep kılarak tarih boyunca Pey­gamber'in soyunu devam ettirmiştir.


Hz. Hatice çeyrek asır kadar bir süre Peygamberle birlikte olmuş­tur. Bu müddet içerisinde Hz. Peygamber'e tam manasıyla vefalı dav­ranmış, Peygamber'den de aynı mukabeleyi görmüştür. Aralarında kar­şılıklı bir samimiyet yaşanmış, vefatından sonra da Peygamber onun hatırasına saygı göstermeye devam etmiştir. Hz. Peygamber aynı yıl içerisinde hem sevgili eşini, hem de amcası Ebu Talib'i kaybettiği için bu seneye "Hüzün yılı" adını vermiştir.


Yüce Allah mü'minlerin annesi Hatice'den hoşnut olsun.

Bu Bölümdeki(7) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-7.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Hz. Hatice (R.A) (2) S: Hz. Hatice'nin hayatı hakkında kısaca bilgi verir misiniz? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.