☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Kuranda Bencil Ya Da Egoist Olmaktan Sakınmak

☝https://www.muhammediyye.org/
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

Bencil Ya Da Egoist Olmaktan Sakınmak

 

4-128. Eğer bir kadın, kocasının zulüm ile eziyet etmesinden veya ondan yüz çevirip uzaklaşmasından korkarsa, barış ile aralarını bulup düzeltmekte ikisi için de sakınca yoktur. Barış daha hayırlıdır. Nefisler ise, “kıskançlığa ve bencil tutkulara” hazır (elverişli) kılınmıştır. Eğer iyilik ya­par ve sakınırsanız, şüphesiz Allah, yap­makta olduklarınızdan haberi olandır.

9-24. De ki: "Eğer babalarınız, çocukla­rınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kar getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Resulünden ve O'nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez.

9-120. Medine halkına ve çevresindeki be­devilere, peygamberden geri kalmaları, kendi nefislerini onun nefsine tercih et­meleri yakışmaz. Bu, gerçekten onların Allah yolunda bir susuzluk, bir yorgunluk, “dayanılmaz bir açlık” (çekmeleri), kafirleri “kin ve öfkeyle ayaklandıracak” bir yere ayak basmaları ve düşmana karşı bir başarı kazanmaları karşılığında, mutlaka onlara bununla salih bir amel yazılmış ol­ması nedeniyledir. Şüphesiz Allah, iyilik yapanların ecrini kaybetmez.

33-6. Peygamber, mü'minler için kendi nefislerinden daha evladır ve onun zev­celeri de onların anneleridir. Rahim sahipleri (akrabalar), Allah'ın Kitab'ına göre (mirasçılık bakımından) birbirlerine mü­minlerden ve muhacir (hicret eden)lerden daha yakındırlar. Ancak dostlarınıza ma'ruf üzere yapacaklarınız başka; bunlar Kitab'da yazılmış bulunmaktadır.

59-9. Kendilerinden önce o yurdu (Me­dine'yi) hazırlayıp imanı yerleştirenler ise, kendilerine hicret edenleri severler ve on­lara verilen şeylerden dolayı da içlerinde bir ihtiyaç (arzusu) duymazlar. Kendilerin­de bir açıklık (ihtiyaç) olsa bile (kardeş­lerini) öz nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin “cimri ve bencil tutkulanndan” korunmuşsa, işte onlar, felah (kurtuluş) bulanlardır.

64-16. Öyleyse güç yetirebildiğiniz kadar Allah'tan korkup-sakının, dinleyin ve itaat edin. Kendi nefsinize hayır (en büyük ya­rar) olmak üzere İnfakta bulunun. Kim nefsinin bencil-tutkularından korunuyorsa; işte onlar, felah (kurtuluş) bulanlardır.

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız Allah razı olsun.

  • Kur'anda
  • Mucizeler
  • Kavramlar
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp el-Haşimi (Musevi) Ks 

الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي

Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Kuranda Bencil Ya Da Egoist Olmaktan Sakınmak Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.