☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: İslam'ın Sihir (büyü) yapmak ve sihirbazlar hakkında İslâm'ın görüşü nedir?

Sorularla islamiyet-19->Soru: İslam'ın Sihir (büyü) yapmak ve sihirbazlar hakkında İslâm'ın görüşü nedir?







Cevap: Sihir aslında, hile ve göz boyamadan ibarettir. Tıpkı çölde susayan kimsenin serap görmesi gibi. Sihir hileleri el çabukluğu, hip­noz ve birtakım aletler yoluyla yapılmaktadır.

Kur'an-ı Kerim, Hz. Musa'nın Firavun'un sihirbazları karşısında­ki durumunu şöyle dile getiriyor:

Dediler ki: "Ey Musa! Ya sen at veya önce atan biz olalım" (Mu­sa) "Hayır, siz atın!" dedi. Bir de baktı ki, büyüleri sayesinde İpleri ve sopalan, kendisine gerçekten koşuyor gibi görünüyor. Mu­sa birden içinde bir korku duydu. "Korkma!" dedik, "üstün gele­cek olan kesinlikle sensin. Sağ elindekini at da onların yaptıkları­nı yutsun. Yaptıkları sadece bir büyücü hilesidir. Büyücü ise, ne­reye varsa (ne yapsa) iflah olmaz." (Taha/65-69)

Ve yine Kur'an-ı Kerim sihrin haram olup sihir yapanların kafir olduğunu şöyle ifade buyuruyor:

Süleyman'ın hükümranlığı hakkında onlar, şeytanların uydurup söylediklerine tabi oldular. Halbuki Süleyman büyü yapıp kâfir olmadı. Ama onlar küfrettiler. Çünkü insanlara sihri ve Babil'de Harut ile Marut isimli iki meleğe indirileni öğretiyorlardı. Halbu­ki o iki melek, herkese, "Biz ancak imtihan için gönderildik. Sa­kın yanlış inanıp da kâfir olmayasınız" demeden hiç kimseye (si­hir ilmini) öğretmezlerdi. Onlar, o iki melekten, karı ile koca ara­sım açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa büyücüler, Allah'ın izni olmadan hiç kimseye zarar veremezler. Onlar kendilerine fayda vereni değil de zarar vereni öğrenirler. Sihri satın alanların (ona inanıp para verenlerin) ahiretten nasibi olmadığını çok iyi bilmek­tedirler. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bunu anlasalardı. (Bakara/102)

Müctehit imamlar ve fakihler, sihirden sakındırmışlardır. Hatta İmam Mâlik şöyle söylüyor: "Küfrü gerektirecek bir kelime ile sihir yapan insan tevbeye bile çağırılmadan öldürülür." Sihir yapmak haram kılınmıştır. Özellikle başkasının zararı söz konusu olursa haramliğm cezasının şiddeti artar.

Başkasına zarar vermek, iki kişinin arasını açmak, korkutmak, şan­taj yapmak ve bunlara benzer şeyler için sihir öğretmek de haramdır.

Ancak âlimler, sihirbazları etkisiz hale getirmek, insanları sihrin tehlikelerinden korumak için sihir öğrenmenin caiz olduğunu söyle­mişlerdir.

Üstad Muhammed Abduh bu konuda şöyle diyor:

Bir müslümanm inanması gereken her şey kendisine rabbi tarafın­dan bildirilmiştir. Bir müslümana sihre inanması vacib değildir. Bilakis sihir öğrenmek küfürdür.

Diyebiliriz ki büyü yapan ve insanlara zarar veren kişi, İslâm'ın yolunda değildir. Sihrin İslâm'da haram olduğunu bilerek sihir ya­pan kişi dinden çıkar. Bu gibi işlere baş vuran, insanların arasını açan kişileri yetkililer cezalandırmalı, bu gibi kötü yollardan geri çevirmelidirler. Onlara zecri tedbirler uygulamalıdırlar.

Allah en iyi bilendir.




Bu Bölümdeki Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖
                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;

اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha sığınırız,kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.
Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.
                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks
الامام سيد محمد الهاشمي
Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.


  • اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

     بسم الله الرحمان الرحيم

  • يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً

    Ya eyyuhallezine amenu ediullahe ve ediur resule ve ulil emri minküm, fe in tenaza'tum fi şey'in fe rudduhu ilallahi ver resuli in küntüm tü'minune billahi vel yevmil ahir. Zalike hayrun ve ahsenu te'vila.

  • Nisa﴾59﴿
     Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.


  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-19.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Soru: İslam'ın Sihir (büyü) yapmak ve sihirbazlar hakkında İslâm'ın görüşü nedir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.