☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

SORU: Şu âyet-i kerimede sözü edilen beddua kimlere yöneliktir: Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lanetle rah­metinden kov!

Sorularla islamiyet-14->CEVAP: Allah Teâlâ Azhab sûresinde şöyle buyuruyor:


Şu muhakkak ki, Allah kâfirleri rahmetinden kovmuş ve onlara çıl­gın bir ateş hazırlamıştır. Onlar orada ebedi olarak kalacaklar, (ken­dilerini koruyacak) ne bir dost, ne de bir yardımcı bulacaklardır. Yüzleri ateşte evrilip çevrildiği gün: "Eyvah bize! Keşke Allah'a itaat etseydik! Ey rabbimiz! Biz yöneticilerimize ve büyüklerimize uvduk da onlar bizi yoldan saptırdılar. Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver, onları büyük bir lanetle rahmetinden kov. (Azhab/63-68)


Bu âyetlerin anlamı şöyledir: Allah Teâlâ kâfirleri huzurundan kovmuş ve onları rahmetinden uzaklaştırmıştır. Onlara ahiret yurdun­da içinde ebedi olarak kalacakları korkunç bir ateş hazırlamıştır. Bu ateşin içinden dışarı çıkamazlar ve ondan kurtulamazlar. O esnada ken­dilerine yardım edecek ve içinde bulundukları durumdan kendilerini kurtaracak hiç kimse yoktur.


Cehennemin zebanileri bu suçlu kâfirleri yüzüstü ve boyunları bü­kük bir halde sürükleyecekler. Bu kâfirler, keşke dünyada iman edip Allah ve Rasûlüne itaat etseydik de bu şiddetli azap başımıza gelme­seydi diye hayıflanacaklar ve büyük bir üzüntü içerisinde şöyle diye­cekler: Keşke Allah'a ve Resulüne itaat etmiş olsaydık.


Yine üzüntü ve pişmanlıkla şöyle diyecekler:


Ey rabbimiz! Bizim başımıza gelenler, efendilerimize, reislerimi­ze ve büyüklerimize itaat etmemiz, Peygamber'e isyan etmemiz ve bu liderler ve büyüklerin bize bir fayda verebileceklerini zan-netmemizdendir. Şimdi öğrendik ki onlar bize çok kötü şeyler yaptırmışlar, kötü bir akıbete sürüklemişler ve bizi hak ve doğru yoldan uzaklaştırmışlardır.


Sonra bunlar rablerinden liderleri, büyükleri ve efendilerine iki misli azap vermesini isterler. Çünkü onlar hem kendi inkarları ve sa­pıklıkları sebebiyle azabı hak etmişlerdir, hem de başkalarını saptırdık­ları ve kandırdıkları için azabı haketmişlerdir.


Rablerinden onları her türlü rahmetten ve her türlü iyilik ve lutuf-tan uzak tutmasını isterler. Çünkü bu kâfir liderler ve büyükler sadece elem verici bir azabı haketmişlerdir.


Kur'an'ın bu ibaresinde sözü edilen beddua, Allah yolundan sa­pan, güçlerini ve makamlarını insanları saptırmada ve Allah'ın hak di­ninden uzaklaştırmada kullanan kâfirlere yöneliktir.

Bu Bölümdeki(14) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-14.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




SORU: Şu âyet-i kerimede sözü edilen beddua kimlere yöneliktir: Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lanetle rah­metinden kov! Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.