☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Salih babalar, günahkâr çocuklarının günahlarından sorum-lumudurlar, yoksa herkes kendi işinin netiesinden mi sorumludur?

Sorularla islamiyet-18-> Cevap: İslâm, akıl ve kalbimize şunu nakşetmiştir: İnsan ancak kendi nefsinden sorumludur, başkasının günahından sorumlu tutulmaz. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruluyor:


Kim iyi bir iş yaparsa, bu kendi lehinedir. Kim de kötülük yapar­sa aleyhinedir. Rabbin kullara zulmedici değildir. (Fussilet/46)


Kim inkar ederse, inkarı kendi aleyhine olur. İyi işler yapanlara gelince onlar da kendileri için (cennette yer) hazırlamış olurlar. (Rum/44)


Artık insan, kendi kendinin şahididir. (Kıyamet/14) Herkes kazandıklarına karşı bir rehindir. (Tur/21)


Ve bir günden sakının ki, o günde hiç kimse başkası namına bir şey ödeyemez. Kimseden fidye kabul edilmez, hiç kimseye şefaat fayda vermez, onlar hiçbir yardım da görmezler. (Bakara/123)


Müfessirler yukarıdaki ayetleri özetle şöyle açıklıyorlar: Önünüz­de olan büyük bir günden korkun, onda büyük hesap ve ceza olacaktır. İnsan ancak takva ile ondan kurtulabilecektir. O gün bütün işler muha­sebeye alınacak, hiç bir kimsenin diğerine faydası olmayacaktır.


Hiç bir suçlu başkasının suçunu yüklenmez. (En'am/164)


Bu günde Allah kime azap ederse ona hiçbir şefaatçinin şefaati fayda vermez. O kişiden hehangi bir bedel veya fidye de kabul edil­mez. Azaba uğrayanların azabını hafifletecek bir yardımcı da bulun­maz.


Biz bundan şunu anlıyoruz: baba Allah katında çocuğunun yaptı­ğı işlerden sorumlu olmaz. Nitekim evlad da babasının yaptığından so­rumlu sayılmaz. Bu konuda Allah şöyle buyuruyor:


Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evla­dı, ne de evladın babası namına bir şöy ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya haya­tı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kan­dırmasın. (Lokman/33)


Yine Kur'an-ı Kerim bize öğretiyor ki her insan hesap gününde yalnız kendi derdiyle uğraşacaktır. Allah bu konuda şöyle buyuruyor:


Kulakları sağır eden o ses geldiğinde, işte o gün kişi kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçar. O gün herkesin kendine yetip artacak bir derdi vardır. (Abese/33-37)


Evet, Allah, babayı çocuğunun terbiseyini ihmal ettiğinden dolayı hesaba çeker. Çünkü çocuk babasına bir emanettir. Onu gözetmek, ter­biye etmek, doğrultmak ve hatalarını düzeltmek babaya vacibtir. Ço­cuk büyüyüp, buluğ çağma erişince o zaman kendi kendinden sorum­lu olur.   







Bu Bölümdeki(18) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷


  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-18.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


☝https://www.muhammediyye.org/☝

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru: Salih babalar, günahkâr çocuklarının günahlarından sorum-lumudurlar, yoksa herkes kendi işinin netiesinden mi sorumludur? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.