☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Bir çok iyi insanın hayatın ve insanların zulmüne maruz kaldıklarını görüyoruz, acaba neden?

Sorularla islamiyet-19->Soru: Bir çok iyi insanın hayatın ve insanların zulmüne maruz kaldıklarını görüyoruz, acaba neden?







Cevap: Erdemli insanlar her yerde zamanın gazabına uğrar, üzün­tülere hedef olurlar.

Erdem sahibi bu insanların genellikle ihtiyaçlar içinde kıvrandığı­nı, düşünce ve eylemlerinin aksine cılız ve nahif olduklarım müşahede ediyoruz. Buna mukabil, gayesiz insanların ise genellikle hayvanlar gi­bi semirdiklerine şahit oluyoruz. Hatta onlar hakkında şöyle söylen­miştir. "Vücut deve vücudu, kafa ve hayal serçe kafası ve hayali".

Yine erdemli insanların, -hayattayken insan müsveddelerinin el­lerinden ve dillerinden kurtulamadıkları gibi- öldükten sonra da kurtu­lamadıklarına tanık oluyoruz. Bir Arab şairi ne güzel söylemiş: "İnsan­ların kötüsü hiç kıskanılmaz."

Dünyanın kötülere yönelmesi ve iyilerden yüz çevirmesi yeni bir şey değildir. Nitekim bu durum cahiliye döneminin meşhur şairlerin­den olan Kindî'yi de şöyle feryad ettirmiştir:

Benimle babamın ve amcalarımın çocukları arasındaki şey cidden Çok değişiktir.

Bakıyorum ki onlar benim yardımıma çok geç koşuyorlar. Oysa ki ben onların yardımına hemen koşuyorum.

Onlar benim şerefimi yok ederler ben onlara şeref kazandırırım. Onlar bana uğursuzluk getirirler ben onlara uğur veririm. Onlar beni gıyabımda yererler bense onları korurum. Onlar arkamdan kuyumu kazarlar bense onlara iyilik düşünürüm. Ben onlara haset duymam, çünkü toplumun efendisi hasetli olmaz.

Ben zenginleşince malımın çoğu onların olur, fakat malım azalın-ca onlardan bir istekte bulunmam.

Başka bir şair de bu konuda şöyle diyor:

Nice âlimler vardır ki geçimleri dardır Nice cahiller vardır ki onların rızıkları geniştir. Bu hayret içinde evhamı terketmiştir. Ve âlim de zındık olmuştur.

el-Kindi'den ilham alarak iyilerin ezildiğini, kötülerin eller üze­rinde tutulduğunu gören Ebu Atahiyye de şöyle feryad ediyor:

Allahım insanlar bana insaf etmiyorlar.

Onlar bana zulmedip dururlarken ben onlara nasıl acıyayım.

Benim bir şeyim olduğu zaman hemen almaya kalkışıyorlar.

Ben onlardan bir şey isteyince benden esirgiyorlar.

Benden ne alırlarsa mukabilinde teşekkür etmezler.

Ben onlara vermeymce de bana küfrederler.

Bana bir musibet geldiği zaman ona sevinirler.

Bana bir nimet gelince kıskanırlar.

Bundan böyle kalbim onlara meylederse,

Onu onlardan çevireceğim,

Ben artık gözlerimi, onlardan kapayacağım.

Günlerimi kolaylıkla geçireceğim.

Ve ömrümü böylelikle geçireceğim.

Haberdar olun işin en güzeli, gizlisi güzel olanıdır. Benim vardığım lezzet ve haz da zaten budur.

Hatim b. Esat, Ahmed b. Hanbel'le görüştüğünde Ahmed b. Han-bel ona "Bana söyler misiniz halktan kurtuluşun yolu nedir?" diye so­rar. Hatim de "Onlara mal verir, onlardan mal almazsan, onların eziyet­lerine katlanır, onlara eziyet vermezsen, onlardan kurtulursun" diye ce­vap verir. Bunun üzerine Ahmed b. Hanbel "Bu çok zor bir şey" der. Hatim ise; "Keşke bunu kabul etseydin, çünkü gerçek böyledir" diye karşılık verir.

Yine çağdaş şairimiz Akkad da insanlar arasındaki adaletsizlikten yakınarak, toplumun layık olmayanları yüksek yerlere getirdiğini, yük­sek ruhlu insanları da küçülttüğünü ve onlarla harp halinde olduğunu söylüyor ve şöyle haykırıyor:

Bize yapılan zulüm insanların adalet anlayışıdır,

Yoksa terazilerin dili değildir.

Terazilerin hürlerle köleler arasındaki denkliği bir zulümdür.

Çünkü terazi kefeleri mücevheratla adi kesek taşlan arasına fark koyamaz.

Ey bu hayatta yaşayan hür ve kerim kişi! Ey kendisiyle savaşılan kişi! Ey nefis ve meçhul maden! Ey gizli hazine!

Eğer hayat sana zor gelirse, insanlar sana kötü muamelede bulu­nurlarsa,

Sen yüzünü semaya çevir ve kâinatın bir halikı olduğunu düşün. O'nun (Alahın cc) adaleti hiç bir kötülüğün ve zulmün devamına müsaade etmez. Senin zayi olan hakkın günün birinde sana verilecektir. Sen ya burada ya orada ona kavuşacaksın.

Allah'la başa çıkılmaz. Hiç kimse Allah'ı geçemez





Bu Bölümdeki Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖
                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;

اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha sığınırız,kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.
Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.
                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks
الامام سيد محمد الهاشمي
Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.


  • اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

     بسم الله الرحمان الرحيم

  • يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً

    Ya eyyuhallezine amenu ediullahe ve ediur resule ve ulil emri minküm, fe in tenaza'tum fi şey'in fe rudduhu ilallahi ver resuli in küntüm tü'minune billahi vel yevmil ahir. Zalike hayrun ve ahsenu te'vila.

  • Nisa﴾59﴿
     Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.


  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-19.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Soru: Bir çok iyi insanın hayatın ve insanların zulmüne maruz kaldıklarını görüyoruz, acaba neden? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.