Sorularla islamiyet-19->Soru: Özellikle giyim-kuşam ve ibadetlerde İslâm'dan sapmalar, olmaktadır. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevap: Şüphesiz ki, İslâm'a mensup bir çok kişi, dinin ve ahlâkın umdelerinden, iffet kaidelerinden sapmış bulunuyor. Özellikle kadınların çoğu İslâm'ın emrettiği vakar ve iffetten uzaklaşmış, Allah'ın yasakladığı açık saçıklığı kendilerine şiar edinmişlerdir. Halbuki Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:
Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar. Namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, ya-kalanmn üzerine (kadar) örtsünler. (Nur/31)
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların (iffetli olarak) tanınması ve incitilmeme-si için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (Ahzab/59)
Kadın-erkek birçok müslüman Allah'ın emrettiği ibadetleri yerine getirmiyorlar. Mesela müslümanların pek azı beş vakit namaz kılıyorlar, oruç tutanlar da az, hatta bazıları hiç bir haya duymadan açıktan açığa oruç yiyorlar. Zekat ise büsbütün terkedilmiştir. Hacca da sadece yaşlılar gidiyor.
Müslüman gençlik, giyimde, konuşmada, hareket ve işlerde kadınlara benzemeye özen gösteriyorlar. Halbuki Rasûlullah (s.a) kadınlara benzemeye çalışan erkekleri ve erkeklere benzemeye çalışan kadınları lanetlemiştir.
Bir çok günah ve rezillikler müslümanlar arasında yayılmaya, bir çok fazilet ve ahlâk güzelliği de nerde ise kaybolmaya yüz tutmuştur.
Bu hastalığın tedavisi ancak aşağıdaki hususlarla mümkündür:
1. İman-itikad, ibadet ve ameli birbirinden ayırmadan İslâm'a yönelmek.
2. Dini ihyada ve aziz kılmada, milletin, âlimlerin ve idarecilerin birlikte çalışmaları.
3. Geleceğin teminatları olan gençlere özel ilgi gösterip eğitim ve / öğretimleriyle, terbiye ve ahlâklanyla yakından ilgilenmek.
4. Eğitim ve öğretimin daha ilk kademesinden başlayarak körpe dimağlara sağlam ve doğru bir dini terbiye ve dini bilgi vermek.
Doğru yola ileten ve en iyi bilen Allah'tır.
Bu Bölümdeki Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
بسم الله الرحمان الرحيم
الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين
Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.
- اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمان الرحيم
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً
Ya eyyuhallezine amenu ediullahe ve ediur resule ve ulil emri minküm, fe in tenaza'tum fi şey'in fe rudduhu ilallahi ver resuli in küntüm tü'minune billahi vel yevmil ahir. Zalike hayrun ve ahsenu te'vila.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.