☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Rasûlullah (s.a) buyuruyor ki: Kendinizi zorluklara alıştırın. Çünkü nimetler devamlı değildir. Hayatı kolaylaştırmak üzere buzdolabı, klima, televizyon ve oto­mobil gibi çağdaş araçları kullandığım zaman acaba bu hadisin nasiha­tine muhalefet etmiş olur muyum?

Sorularla islamiyet-17->Cevap: İbnü'l-Esir'in, en-Nihaye fi Garibi'l-Hadis ve'l-Eser isimli kitabında rivayet ettiğine göre bu ibare Ömer ibn el-Hattab'ın bir sö­zünde geçmektedir. "Zorluklara kendinizi alıştırın" anlamını verdiği­miz Ihşevşenü kelimesi anladığımıza göre-ki en iyi bilen Allah'tır- sa­hibini zevklere ve şehevi arzulara dalmaya alıştıran müreffeh/lüks bir hayata meyletmemek anlamına gelir. Böyle bir duruma düşen kimse


Allah'ın gazabına ve cezasına maruz kaldığı gibi alçaklığa ve helake de maruz kalır. Kur!an-ı Kerim şöyle buyurur:


Bir ülkeyi helak etmek istediğimiz zaman, o ülkenin şımarık var­lıklılarına yola gelmelerini emrederiz; ama onlar yoldan çıkarlar. Böylece o ülke helake müstehak olur. Biz de onu yerle bir ederiz.


(İsra/16)


Bundan maksat, ister yiyecek, ister içecek, isterse giyecek olsun insanın kendisini hayatın güzel şeylerinden mahrum bırakması değil­dir. Çünkü Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:


Ey Ademoğulları! Her mescide güzel elbiselerinizi giyinerek gi­din; yeyin, için, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez. De ki: "Allah'ın kulları için yarattığı süsü ve temiz rızık-ları kim haram kıldı?" De ki: "Onlar, dünya hayatında, özellikle kıyamet gününde mü'minlerindir. İşte bilen bir topluluk için âyet­leri böyle açıklıyoruz." De ki: "Rabbim ancak açık ve gizli kötü­lükleri, günahı ve haksız yere sınırı aşmayı, hakkında hiçbir delil indirmediği bir şeyi Allah'a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır." (A'raf/31-33)


Sanki Hz. Ömer, bir insanın sorumluluklarını ve görevlerini yeri­ne getirmeyi alışkanlık haline getirmesini, arzularının kölesi ve zevk­lerinin esiri haline gelmemesi ve böylece zayıf düşüp rezil olmaması için zaman zaman bazı zevkleri terketmeye kendisini hazırlamasını is­temektedir. Hayat her zaman aynı hal üzere devam etmez. Bir insan ba­zen refah içinde yaşama imkanlarına sahip olurken bazen de bu imkan­ları kaybedebilir. Kendisini sabır ve tahammüle alıştırmadığı zaman, hayat yolunda kuvvet ve istikamet ile yürüyemez.


Soruda sözü edilen şeyler insana haram kılınmış olan şeyler değil­dir. Buzdolabına bugün şehirlerde ve köylerde yaşayan inşaların çoğu­nun ihtiyacı vardır. Çünkü buzdolabı uzun süre korunması gerekli yi­yecek ve benzeri şeyleri muhafaza eder.


Klima aleti, bunaltıcı sıcak bir havada kullanıldığı zaman zaruri bir alet olabilir. Televizyon ise ahlak bozucu veya zarar verici prog-


ramlardan uzak durulduğu takdirde bir eğitim ve kültür aracıdır. Oto­mobil de mesafeleri yaklaştırmak, ve önemli görevleri yerine getirmek için gerekli vasıflardan birisidir.


O halde bu eşyalardan hiçbirisi haram sayılmaz. Bunları kullan­mak, Hz. Ömer'in sözüne de muhalefet etmek değildir. Ancak bunları bir zorunluluk olmaksızın ya da gereksiz yere kullanmak caiz değildir.

Bu Bölümdeki(17) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-17.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru: Rasûlullah (s.a) buyuruyor ki: Kendinizi zorluklara alıştırın. Çünkü nimetler devamlı değildir. Hayatı kolaylaştırmak üzere buzdolabı, klima, televizyon ve oto­mobil gibi çağdaş araçları kullandığım zaman acaba bu hadisin nasiha­tine muhalefet etmiş olur muyum? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.