☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: İslâm'da sünnetin konumu ve ona karşı görevimiz nedir?

Sorularla islamiyet-16->Cevap: Her müslüman gayet açık ve net bir şekilde bilir ki sünnet, İslâm'ın anlaşılmasında ve onun hükümlarinin elde edilmesinde ikinci kaynaktır. Hatta yüce Kur'an'daki külli esasları açıklama görevini sün­net ifa eder. O halde ona müracaat etmek ve onu delil olarak kullanmak bir zorunluluktur.


Fakat sünnetin değeri, mertebeleri ve dereceleri konusunda şüphe tohumları saçan kimseler vardır. Biz biliyoruz ki Kur'an-ı Kerim'in ta­mamı mütevatirdir. Her türlü noksanlıktan, ilaveden ve değişiklikten korunmuştur. Onun manasını Kur'an'dır diyerek rivayet etmek caiz değildir. Ümmetin tamamı bu konuda tam bir görüş birliği içindedir. Fakat sünnet ismi verilen bu büyük mirasın içine, insanlar hem sünne­te ait olduğu sabit olan şeyleri, hem de asılsız ve uydurma haberleri ka­rıştırmışlardır. Uydurma, zayıf hadisler işitiyoruz; İslâm düşmanlarının kitaplara sokuşturdukları ve Hz. Peygamber'e nisbet ettikleri sözler ve israiliyata dair bilgilerle karşılaşıyoruz. Bize düşen görev, bu mirasın içerisinden işe yarayanla işe yaramayanı, iyi ile kötüyü birbirinden ayı­rarak yanlış yapanların ve suçluların seslerini kesmek, kesin ve sahih sünneti ona ilave edilen uydurmalar ve batıl şeylerden temizlemektir. Böylece (sünnete bakışlarında çarpıklık olan) bu cahiller de, sünnet ile sünnete ilave edilen uydurma arasında büyük bir fark olduğunu anla­mış olacaklardır. Bizden öncekiler gerek metin, gerekse sened yönün­den, gerek râviler ve gerekse hadisleri takyit/sınırlandırma ve birleştir­me/uzlaştırma yönünden sünnete hizmet konusunda çok büyük gayret ve çalışmalar sergilediklerine göre, bizim görevimiz de bu çalışmaları tasnif ederek, konulara ayırarak, ulaşacakları ve yararlanacakları vasıtlari insanlara takdim ederek onların bu mirastan kolayca yararlanmala­rını temin etmektir.


Biz bazı İslâmî cemaatlerin tefsire çok büyük önem verdiklerini, ancak aynı önemi hadise vermediklerini, diğer bazılarının hadise çok büyük önem verip tefsire aynı önemi vermediklerini görüyoruz. İslâm âlimlerinin görevi her ikisine de birlikte çok büyük ihtimam göster­mektir. Ezher'in de hadise şimdikinden daha fazla ilgi göstermesi ve önem vermesi gerekir.


Daha önceleri bir Daru'l-Hadis'in kurulması fikri ortaya atılmıştı. Kurulacak bu Daru'l-Hadis hadislerin toplanmasını, bablara/konulara ayrılmasını ve içine karışan yabancı unsurlardan temizlenmesini temin edecek çalışmalar yapacaktı. Bu düşünce gerçekleşmiş olsaydı, sünne­te, onu bir takım saldırı ve iftiralardan koruma hususunda büyük bir hizmet olurdu. Tekrar söylüyorum sünnet mirasının ilgiye ve gözetime, tedvine ve kendisine ilave edilen yabancı unsurlardan temizlenmeye çok büyük bir ihtiyacı vardır. Bu çalışmalarla birlikte basiret sahibi herkes, sünnetin Kur'an'ı anlama ve İslâmî hükümleri uygulama husu­sunda vazgeçilmez bir anahtar olduğunu açıkça görmüş olacaktır. 

Bu Bölümdeki(16) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-16.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




 

Soru: İslâm'da sünnetin konumu ve ona karşı görevimiz nedir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.