☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Borçta Şahitlik SORU: Borç senedine şahit olmanın hükmü nedir? Borç alan kişi hazır bulunmaksızın, bu borç muamelesine şahitlikte bulunmak caiz midir?

Sorularla islamiyet-9->CEVAP: Allah şöyle buyurmaktadır:


Allah'a ortak koşanlar, kendilerinin kâfirliğine bizzat kendileri şa­hitlik ederlerken, Allah'ın mescitlerini imar selahiyetleri yoktur. Onların bütün işleri boşa gitmiştir. Ve onlar ateşte ebedî kalacak­lardır.


Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olma­ları umulanlar bunlardır. (Tevbe/17-18)


Burada mescitleri imar etmekten kasıt, onları korumak, ıslah et­mek, tefriş etmek, aydınlatmak, su tertibatını kurmak ve gerekli olan şeyleri temin etmektir.


Vakıf demek, insanın arazi olsun diğer bir şey olsun onu mülkün­den çıkarıp Allah'a mülk etmesi demektir. Artık o vakfedenin belirledi­ği şartlara göre ammenin hizmetine vakfedilir. Onu kimse satamaz ve mülk edinemez. Ondan beklenen şey devam ettiği sürece o öyle durur.


Şüphesiz camilere vakıfta bulunmak onları ıslah etmenin en bü­yük vecihlerindendir. Çünkü camiler Allah'ın evleridirler. Rasûlullah bu konuda şöyle buyurmaktadır:


Beldelerin en sevimli yerleri Allah katında mescitleridir.


Bir hadis-i kudside de, rabbinden şöyle rivayet ediyor:


Yeryüzünde benim evlerim camilerdir. Onlarda benim ziyaretçile­rim onları imar edenlerdir. Evinde temizlenip, sonra beni evimde ziyaret edenlere ne mutlu. Öyle ise, ziyaret edilen kişinin ziyaret edene ikramda bulunması bir haktır.


Beyzavi de tefsirinde bu kudsî hadisi nakletmiştir.


Allah (c.c) camileri harap etmeye kalkışmayı, onda yapılan şeair-lere engel olmayı, onda verilen mesajlara set çekmeyi şiddetle yasak­lamıştır. Aziz ve celil olan mevlamız şöyle buyurmaktadır.


Allah'ın mescitlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve on­ların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır! Aslında bunların oralara ancak korkarak girmeleri gerekir. (Başka türlü girmeye hakları yoktur.) Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük azap vardır. (Bakara/114)


Müfessirle şöyle demişlerdir: Bu ayet sadece nüzul sebebine has­redilmez. O, her camiyi harap eden, namaza hazırlanan bir yeri muat­tal hale getiren, camiye tahsis edilen bir hayra mani olan kişiler hak­kında da geçerlidir.


Öyle ise, yukarıdaki sorunun cevabını şöyle verebiliriz: Soruda sözü geçen kişinin camiye vakfettiği arazi, fakihlerin beyan ettikleri şartları taşıyorsa artık bu arazi bu caminin maslahatı için kullanılmak zorundadır. Bir kişinin onu gasbetmesi, mülküne geçirmesi caiz olmaz. Yoksa büyük bir günah işlemiş olur. Yetkililer, bu gasbı önlemelidirler.


 

Bu Bölümdeki(9) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-9.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Borçta Şahitlik SORU: Borç senedine şahit olmanın hükmü nedir? Borç alan kişi hazır bulunmaksızın, bu borç muamelesine şahitlikte bulunmak caiz midir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.