☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru:Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): "Ben çok yakı­nım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki, doğru yolu bulalar. (Bakara/186) Bu âyet dua edenlerin duasını Allah'ın kabul ettiğine delalet eder. Fakat biz çoğu zaman dua edenlerin duasının kabul edilmediğini görü­yoruz. O halde bu âyeti nasıl anlayacağız?

Sorularla islamiyet-13->CEVAP: İbn Ebubekir er-Râzi der ki: Rivayet olunduğuna göre Ra­sûlullah (s.a) şöyle buyurdu:


Sılayı rahmi kesmediği ve günah işlemediği halde dua eden hiç­bir müslüman yoktur ki Allah Teâlâ ona şu üç şeyden birisini ver­memiş olsun: Ya onun talebini hemen yerine getirir, veya ahiret-te onun için biriktirir, ya da ona denk bir kötülüğü kendisinden defeder.


Çünkü duanın kabulü için Allah'a itaat, helâl rızık ve dua esnasın­da huzurlu bir kalb şarttır. Bu şartlar bir arada bulunduğu zaman dua kabul edilir.


Dua eden kişi, duanın kabulünün kendi yararına olacağına inanır. Halbuki Allah Teâlâ, kulun isteğinin gecikterilmesi ya da engellenme­sinden hangisinin onun için daha yararlı olacağını bilir. Bu sebeple onun esas maksadına göre karşılık verir. Bu da kulun menfaatinedir. Kul icabet edilmediğini zanneder fakat bu da bir icabettir.

Bu Bölümdeki(13) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-13.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru:Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): "Ben çok yakı­nım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki, doğru yolu bulalar. (Bakara/186) Bu âyet dua edenlerin duasını Allah'ın kabul ettiğine delalet eder. Fakat biz çoğu zaman dua edenlerin duasının kabul edilmediğini görü­yoruz. O halde bu âyeti nasıl anlayacağız? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.